вівторок, 30 березня 2021 р.

День ЗоряногоСміхуСпозаранку

30 березня 2021, вівторок


   безмежна і неозора голубінь моря… вона так притягує і тішить око! не відірватися… не намилуватися… щоразу бачиш щось нове і неповторне. вдивляєшся у цей безмір – і розумієш: ти – піщинка у цьому морі! непомітна і мала, проте значима.

   чули міркування героя кінофільму Джузеппе Москаті: «кожен із нас, як капля води, що рано чи пізно падає в море. коли ця капля розчиняється, її вода стає морем»? ось так: ми всі – каплі в морі! з нас, нерозумних і нерозважливих, утворилося море! красиво зумів пояснити дитині час, відведений кожному…

    …та зараз море голубить око споглядальника… це зворушливо, романтично, по-філософськи  глибоко і невимовно…

   тиша… штиль… так же тихо і спокійно на душі.  це здорово, коли на душі – тиша!

   та раптом на цю морську голубінь падають міріади веселкових крапель!!! вони переганяють і підганяють одна одну, піняться, лопаються, зникають і піднімаються знову… бризки повсюди!

   то усміхаються ранкові зорі! з появою сонячних променів вони розсипаються з Галактики і падають різнобарвними крапельками в море.   ці часточки являються на землю, щоб підтримати кожного – сильного і слабкого, здорового і хворого, успішного і невдаху, коханого і нелюбого, доброго і злого, щедрого і скупого, товариського і одинака, багатого і бідного, жорстокого і милосердного… усі потребують оцих частиночок від небесних світил, щоб наповнити своє серце добротою, вірою, надією у завтрашній день.

   візьмімо з собою образ цього неповторного видовища, яке вражає, заряджає і дає наснагу – ЗорянийСміхСпозаранку!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар