четвер, 20 травня 2021 р.

День музичних вражень

17 травня 2021, понеділок


   Що це означає? Тільки те, що музика завжди вражає, зачіпає за живе, будить струни душі, надихає на творчість, є розрадою і порадою.

   Добре – слухаєш і завмираєш.  Можеш вдумуватися в кожен рядок, в кожне слово, а можеш слухати тільки музику – і тіло й душа вібруватимуть разом із нею. Часто слова у пісень такі, що завити хочеться, закласти вуха – соромно і неприємно, тільки диву даєшся, як такі пісні є хітами, як їх пропускають на радіо і телебачення, в ефір взагалі – і народ шаленіє, невідомо від чого.

    Краще вже слухати тільки музику, без слів. Можливо це варіант тоді, коли душа потребує тиші, коли вона не витримує бруду і навали словесної дурноти. Це тоді, коли тобі погано…

   Хочеться краси!

   Музика – велика сила! Можливо, для когось вона – пусте місце, можливо, є люди, які взагалі її не слухають і не реагують на її мотиви і текст. Проте наш народ співучий і до танцю не байдужий. Як у давні часи, витанцьовує на святах під будь-яку музику, бо душа потребує свята. Втомилися всі від політики, яка душить волю, душу, настрій, усі благі наміри. Українці і справді втомилися від того, як їх «душать» не гірше, ніж у двадцятому столітті, як на те пішло. Та це окрема тема, неблагородна і невдячна. Крім того, такі теми потребують фактів і цифр, а я не хочу порпатися у цьому бруді, просто не витримую! Була б міцніші духом і …., повоювала б на цю тему і не тільки на цю, а так – ні, не можу, сили не ті, бажання не ті.

   Давним-давно зрозуміла, що Музика порятувала мене  і моє здоров’я тоді, коли переживала втрату за втратою, коли земля йшла з-під ніг. І тому зараз музика лікує мою душу. Впевнена, що не тільки мою.

   Часто залишаю відгуки, надсилаю вірші-враження, які народжуються миттєво під впливом МУЗИКИ – і я щаслива. Щаслива у День музичних вражень!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар